Agenda

29 marzo 2019

Joven poesía ¿Poesía renovadora? Encuentro con Paula Piedad y Laia Maldonado

 

PAULA PIEDAD

(Cornellà de Llobregat, Barcelona, 1997). Estudiant del grau universitari Estudis Literaris i poeta, ha publicat en diverses antologies al 2018: Poesia Bloom (AdiA Edicions), Liberoamericanas 140 poetas contemporáneas (Libero America) y  Las voces de Ariadna. És membre de diferents col·lectius d’escriptura com el Cercle d’Escriptura i Critica i El Laberinto de Ariadna. Ara mateix es troba inmersa en el seu projecte poetic personal i en els recitals que promocionen les antologies amb que va publicar durant el 2018.

 

LAIA MALDONADO

Laia Maldonado Llobera, nascuda i criada vora el mar, Coma-Ruga 1997, diu que està feta a parts iguals d’aigua salada, sol i ecosistema litoral. De corrents tortuoses, ciclons, mala maror, algues que s’enreden als turmells fins fer-la caure i alguna cosa que la retorna a la terra quan se’n vol allunyar.

Té un humor com les marees, entoma les rancúnies amb la panxa i les tragina als intestins. Ha acollit al diafragma tants futurs que, de vegades, sent que l’impedeixen respirar.

Els seus estudis de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, Història i Antropologia a la Universitat de Barcelona l’han ensenyat a rebel·lar-se, i la poesia a ser tossuda.

Gràcies al seu pas per un dels cursos de l’Escola Bloom ha publicat dins l’antologia Poesia Bloom. També ha inclòs poemes a Liberoamericanas, 140 poetas contemporáneas.

Fundadora i militant de la ONG Un llapis per Ghana, viu a cavall entre Catalunya i Ghana. Si la busqueu en qualsevol d’ambdós continents la trobareu amb el nas dins un llibre de Maria-Mercè Marçal, Teresa d’Arenys, Laia Carbonell o Koleka Putuma.

Es manté en constant moviment rere un únic lema: no fer res per inèrcia. Diu que haurà triomfat si quan mori no ha estat màquina.

 

btf

 

Lugar: Aula Maria Mercè Marçal - Canuda, 6 5ª Edifici Ateneu Barcelonès - Barcelona

Horario: 18.00

Organizador: El Laberinto de Ariadna . Presenta Josep Anton Soldevila